Chuťový profil Spiced rum je vlajkovou lodí seychelské rodiny Takamaka rumů. Tento tmavý rum s příjemnou příchutí vanilky a karamelu si natolik podmanil obyvatele Seychel, že se stal nejoblíbenějším alkoholickým nápojem na celých ostrovech. Doporučení Jemná a aromatická příchuť pasuje Takamaka Bay na vhodnou přísadu do nespočtu koktejlů a zároveň ho umožňuje plně vychutnat i samotný s ledem. Pokud máte rádi tmavé rumy, tento seychelský cizinec by u Vás neměl chybět. Příběh V roce 2000 si Bernard... Celý popis
Koupit za 399 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Takamaka Dark Spiced 38% 0,7 l (holá lahev)
Doprava:
99 Kč
Skladem
399 Kč
Koupit za 399 Kč
Takamaka Dark Spiced 38% 0.7L (holá láhev)
Doprava:
79 Kč
533 Kč
Koupit za 533 Kč
Takamaka Dark Spiced 38% 0,7 l (holá láhev)
Doprava:
65 Kč
Skladem
450 Kč
Koupit za 450 Kč
Takamaka Dark Spiced 38% 0,7 l (holá lahev) (holá láhev)
Doprava:
85 Kč
Skladem
411 Kč
Koupit za 411 Kč
Takamaka Dark Spiced 38% 0,7l (holá láhev)
Doprava:
79 Kč
Skladem
405 Kč
Koupit za 405 Kč
Popis
Chuťový profil
Spiced rum je vlajkovou lodí seychelské rodiny Takamaka rumů. Tento tmavý rum s příjemnou příchutí vanilky a karamelu si natolik podmanil obyvatele Seychel, že se stal nejoblíbenějším alkoholickým nápojem na celých ostrovech.
Doporučení
Jemná a aromatická příchuť pasuje Takamaka Bay na vhodnou přísadu do nespočtu koktejlů a zároveň ho umožňuje plně vychutnat i samotný s ledem. Pokud máte rádi tmavé rumy, tento seychelský cizinec by u Vás neměl chybět.
Příběh
V roce 2000 si Bernard a jeho otec Robert objednali knihu o domácí destilaci a začali pátrat po výrobě „dobrého“ rumu. Robertův otec, dědeček René Michel d’Offay, zakořenil zájem svých vnoučat o výrobu rumu díky jeho vlastnímu úsilí při výrobě místní kreolské speciality Rum Arrangé. Rum Arrangé, inspirovaný tím, jak námořníci uchovávali ovoce a koření v alkoholu, byl vyroben macerací listů, ovoce, semen, kůry a dalších přísad po dobu až šesti měsíců, poté se užíval jako digestiv nebo slazený sirupem z třtinového cukru.
S omezeným přístupem ke konvenčním destilačním částem využili Bernard a jeho otec svůj vlastní bazén na zahradě jako provizorní chladicí věž pro svůj provizorní kondenzátor, odešli do místního supermarketu nakoupit droždí a rafinovaný cukr a začali experimentovat.
Přidal se k nim Bernardův starší bratr Richard a po více než ročním testování – jehož výsledkem byly jak skutečně pochybné, tak i poněkud pozoruhodné zkušební rumy – v únoru 2002 oficiálně otevřeli Trois Frères Distillery na Seychelách. Brzy poté destilovali a dodali svou vůbec první objednávku tmavého rumu Takamaka.
V průběhu let Richard a Bernard zdokonalili své řemeslo prostřednictvím vlastního smyslu pro zvědavost a objevování, ale také prostřednictvím omezení a křivek, které jdou ruku v ruce s odlehlostí Seychel. Ovlivnilo to, jak míchají a stárnou svůj rum, vytvořilo to roli, kterou hrají ve své komunitě, a formovalo to, kým jsou dnes jako lidé a jako výrobci rumu.
Spiced rum je vlajkovou lodí seychelské rodiny Takamaka rumů. Tento tmavý rum s příjemnou příchutí vanilky a karamelu si natolik podmanil obyvatele Seychel, že se stal nejoblíbenějším alkoholickým nápojem na celých ostrovech.
Doporučení
Jemná a aromatická příchuť pasuje Takamaka Bay na vhodnou přísadu do nespočtu koktejlů a zároveň ho umožňuje plně vychutnat i samotný s ledem. Pokud máte rádi tmavé rumy, tento seychelský cizinec by u Vás neměl chybět.
Příběh
V roce 2000 si Bernard a jeho otec Robert objednali knihu o domácí destilaci a začali pátrat po výrobě „dobrého“ rumu. Robertův otec, dědeček René Michel d’Offay, zakořenil zájem svých vnoučat o výrobu rumu díky jeho vlastnímu úsilí při výrobě místní kreolské speciality Rum Arrangé. Rum Arrangé, inspirovaný tím, jak námořníci uchovávali ovoce a koření v alkoholu, byl vyroben macerací listů, ovoce, semen, kůry a dalších přísad po dobu až šesti měsíců, poté se užíval jako digestiv nebo slazený sirupem z třtinového cukru.
S omezeným přístupem ke konvenčním destilačním částem využili Bernard a jeho otec svůj vlastní bazén na zahradě jako provizorní chladicí věž pro svůj provizorní kondenzátor, odešli do místního supermarketu nakoupit droždí a rafinovaný cukr a začali experimentovat.
Přidal se k nim Bernardův starší bratr Richard a po více než ročním testování – jehož výsledkem byly jak skutečně pochybné, tak i poněkud pozoruhodné zkušební rumy – v únoru 2002 oficiálně otevřeli Trois Frères Distillery na Seychelách. Brzy poté destilovali a dodali svou vůbec první objednávku tmavého rumu Takamaka.
V průběhu let Richard a Bernard zdokonalili své řemeslo prostřednictvím vlastního smyslu pro zvědavost a objevování, ale také prostřednictvím omezení a křivek, které jdou ruku v ruce s odlehlostí Seychel. Ovlivnilo to, jak míchají a stárnou svůj rum, vytvořilo to roli, kterou hrají ve své komunitě, a formovalo to, kým jsou dnes jako lidé a jako výrobci rumu.
Parametry
Značka | Takamaka |
Typ | rumové likéry |
Obsah alkoholu | 38 % |
Objem | 0.7 l |
Doba zrání | 6 let |
Země původu | Seychely |
Výrobce | Takamaka |
Druh balení | holá láhev |